SADRŽAJ RUKOPISA KNJIGE
U cilju što preglednijeg sadržaja rukopisa knjige BEZGLUTENSKA KULINARSKA ISHRANA, rukopis je podeljen u osam poglavlja:
1. Uvodnik
2. Bezglutenske žitarice i recepture
3. Povrće i recepture
4. Voće i recepture
5. Svet životinja i recepture
6. Dodaci jelima
7. Napici
8. Zaključni deo
Svako poglavlje je prilagođeno određenim vrstama namirnica sa opisom svake namirnice, tabelama i slikom u koloru. Svaki opis namirnice (osim Uvodnika) sadrži ime namirnice na domaćem i latinskom jeziku, energetske i hranljive vrednosti namirnice (proteine, masti i ugljene hidrate), zaštitne materije (minerale, vitamine), fiziološko dejstvo, lekovita svojstva i kontraindikacije.
Recepture sadrže način pripreme namirnice u domaćim uslovima, ovim redosledom: prilozi, predjela, salate, supe i čorbe, kuvana i dinstana jela, pržena i pečena jela, roštilj, poslastice, zimnica i lekovita pripravka.
Autor
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар